In 2017 heb ik ParaWijsVogel opgericht.

Mijn naam is Helma Fokkink. Ik zie mijzelf het liefst als een creatieve ‘verbinder’ en zet mensen en organisaties graag in beweging. Ik stimuleer hen in contact te komen met hun eigen wijsheid, zodat ze kunnen groeien. In mijn lessen, trainingen, coaching en mediation gebruik ik daartoe graag humor en speelsheid.

Na mijn opleiding aan de Dansacademie in Arnhem (nu ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten) begon ik met dansen bij diverse dansgezelschappen en het geven van danslessen aan volwassenen en kinderen. Na mijn studie Rechten (staats- en bestuursrecht met bijvakken in kunst en cultuur), vervulde ik diverse beleids- en managementfuncties bij het Ministerie van OCW en gemeenten. Mijn meest recente functies waren directeur van Theater De Muzeval en Centrum Beeldende Kunsten (Emmen), directeur-bestuurder a.i. van Leeuwenkuil Kunstencentrum (Deventer) en teamleider WMO a.i. (Emmen).

Ik ben gediplomeerd docente Kundalini Yoga, Moderne dans, Jazz dans en Klassiek ballet. Tevens ben ik gecertificeerd coach en trainer op gebied van lichaamstaal (Body & Mind Language en Synergologie), transformatief mediator en lifecoach. Die opleidingen en werkervaring gebruik ik nu bij mijn yogalessen, lichaamsgerichte trainingen, coaching en mediation.

Meer weten over ParaWijsVogel?